Concurs de relats col·lectius La TRAMa 2018

TRAM i l’ATM convoquen la cinquena edició de "La TRAMa, el concurs en línia de relats col·lectius" en llengua catalana. Els usuaris del tramvia de Barcelona s’hi poden inscriure i esdevenir autors d’una narració col·lectiva que iniciaran i dinamitzaran els escriptors i escriptores de renom: Pau Joan Hernàndez, Gemma Lienas, Lolita Bosch, Yannick Garcia i Najat El Hachmi.

L’organització del concurs de La TRAMa busca 150 persones lletraferides entre els usuaris del tramvia majors de 18 anys que vulguin participar en l’elaboració d’una història col·lectiva per escrit.

Per participar-hi, només cal escollir un dels relats i estar disponible per col·laborar-hi en línia. L’únic requisit que han d’acomplir les narracions és que el tramvia sigui escenari, directe o indirecte, de l’argument. D'una manera o altra, el tramvia ha d’aparèixer en tots els relats, com un element més de la narració.

A partir dels paràgrafs inicials dels cinc escriptors i escriptores professionals, es creen 15 relats diferents. Cadascun dels relats l’escriu un equip de 10 coautors, entre els quals hi ha l’escriptor, com un participant més. El gran repte és aconseguir un relat ben cohesionat entre tots els membres de l’equip. Al final, s’escull el millor dels 15 textos. La participació en el cinquè concurs literari de La TRAMa 2018 és gratuïta i està oberta a 150 persones, 10 participants per relat.

El concurs La TRAMa 2018 està organitzat i gestionat per Quatre Ratlles, empresa especialitzada en relats col·lectius virtuals, que també és responsable del desenvolupament tecnològic del joc.