8-10 anys

Viu el transport públic

A través d’un joc interactiu de preguntes-respostes i amb el suport de les noves tecnologies, els infants aniran coneixent els aspectes rellevants dels transports públics, com també la importància de les actituds cíviques en el transport públic. L’activitat es complementa amb una visita virtual a les cotxeres del TRAM.

Durada:
1.30h / 1.15h
Lloc:
Centre educatiu / on-line

Objectius

 • Donar a conèixer els transports públics, especialment el tramvia, i crear un sentiment de pertinença per fomentar actituds i comportaments cívics en el seu ús.
 • Prendre consciència del que significa “transport públic” com a bé comú que s'ha de compartir amb altres persones usuàries sota criteris de civisme.
 • Conèixer diferents aspectes rellevants i característics dels transports públics com són la capacitat, els llocs per on circulen i les energies que utilitzen.
 • Sensibilitzar els nens i nenes sobre la importància i el significat de validar el títol.

Informació i materials per als educadors

Educació primària

Recursos docents

Recursos pedagògics de l'activitat "Viu el transport públic"

Vídeos Viu el transport públic

Recursos audiovisuals per complementar l'activitat.

 • El TRAM em porta on vull anar

  Tres persones que el fan servir com a mitjà de transport expliquen com, en el seu dia a dia, el TRAM els facilita poder fer diferents activitats.

 • L’accessibilitat al TRAM

  Explicació dels avantatges del TRAM com a mitjà de transport accessible.

 • Tu ens importes

  Consells de seguretat i 'ús del TRAM com a transport públic.

Tots els vídeos

Coneix el TRAM interactiu

Omple el termòmetre del tramvia contestant correctament totes les preguntes i podràs fer un viatge interactiu amb cinc personatges que triis, desprès hauràs de reflexionar una mica sobre el comportament que han tingut dins el tramvia.