El TRAMvia dona vida

Poques accions desinteressades i fàcils de realitzar poden ser tan gratificants com la donació de sang. Invertint només uns minuts es poden beneficiar com a mínim tres persones que necessitin una transfusió de sang per recuperar-se, i a més, aquest senzill gest el podem arribar a fer diverses vegades a l'any (les dones fins a tres vegades i els homes fins a quatre).

TRAM, amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, el Banc de Sang i Teixits i l'ATM, va participar en la campanya de donació de sang sota el lema “El TRAMvia dona vida, vine a donar sang”. El passat 29 de setembre es va estacionar un tramvia a la parada Francesc Macià per a totes aquelles persones que voluntàriament volien donar sang.

Un tramvia convertit en centre de donació de sang
Un tramvia al qual s'han retirat barres, agafadors i seients de l'interior del vehicle, per deixar espai lliure i instal·lar les lliteres, col·locar neveres, i facilitar l'espai per als donants de sang i el personal sanitari.

A Catalunya, aproximadament quatre milions i mig de persones poden ser donants de sang, i s'estima que cada dia es necessiten entre 800 i 1000 donacions, una quantitat equivalent a entre quatre i cinc tramvies plens de donants. Per tant, és molt important prendre consciència del benefici que aporta donar sang habitualment, doncs és l'única via per atendre les persones necessitades.

Galeria d'imatges