Colònies “Nit d’Estrelles” pels infants més desfavorits

La Fundació per a la Integració Social (FUNDISOC) és una de les entitats sense afany de lucre que té la finalitat d'oferir serveis educatius als nens i nenes dels col·lectius més desfavorits.

Enguany, FUNDISOC i l’escola Gregal, en col·laboració amb TRAM, han engegat el programa d’estiu Nits d’Estrelles per facilitar l’assistència d’aquests infants a les colònies d’estiu, ja que en una consulta sobre la situació de les famílies que reben ajuda alimentària al Menjador Solidari Gregal, es va esbrinar que cap menor havia participat mai en una experiència similar. D’aquesta manera doncs, es dóna la possibilitat de què gaudeixin de les colònies com la resta de nens i nenes de la mateixa edat i que visquin una experiència molt enriquidora en la seva infantesa.

L’objectiu de les Nits d’Estrelles és, a través del contacte amb la natura, disminuir el risc de malnutrició infantil i millorar el seu benestar físic, psíquic, emocional i educatiu d’aquests infants.

Les convivències es va realitzar a principis de setembre, on es van organitzar dos grups, un d’ells visità el Parc d’Interès Natural del Berguedà, al Pla de Torroella, i el segon grup se situà al Parc Natural Alta Garrotxa, a Sadernes. Les activitats que es van dur a terme van ser esportives, musicals, d’aventura, gimcanes i jocs, sempre amb la natura com teló de fons per divertir-se i compartir valors com el respecte, l’amistat i la solidaritat.

Vídeo resum Nit d'Estrelles - Fundisoc

Fundació per la Integració Social, colònies en les que ha pogut participar TRAM