Per un transport públic inclusiu: IL·LUMINEM-LO!

TRAM posa en marxa una campanya per un transport públic inclusiu el Dia Internacional de la Dona, impulsada per la UITP (Unió Internacional dels Transports Públics) i el World Bank Group a nivell internacional. La campanya denuncia la vulnerabilitat en que es troben les dones quan viatgen en transport públic sota el lema “Per un transport públic inclusiu: Il·luminem-lo!”.

La campanya de conscienciació, que reivindica “Transport públic per a mi, per a tu, per a tots”, és el resultat d’un estudi que han realitzat les dues organitzacions internacionals, el qual mostra que el 80% de les dones tenen por de ser assetjades quan viatgen en el transport públic. L’estudi conclou que aquest és un dels principals reptes globals i que és urgent actuar i ajudar a oferir un entorn segur per a tothom.

El Tramvia de Barcelona desplegarà la campanya amb la col·locació de cartells, la difusió de vídeos i a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #PT4ME.

#PT4ME

A través d’experiències negatives que han patit diverses dones al transport, es vol conscienciar de la necessitat de treballar en global perquè tothom se senti segur quan estigui esperant el seu transport o es trobi en el trajecte. Tothom és benvingut a unir-se a la campanya i fer ressò a les xarxes socials fent una piulada amb el hashtag #PT4ME